Sportanzo Cup

ROGAŠKA SPORTANZO CUP 2017

        

ROGAŠKA SPORTANZO CUP 2017  |  CEDEVITA ZAGREB (HRV), GAZIANTEP (TUR), PETROL OLIMPIJA (SLO), ROGAŠKA (SLO)


VEČ INFORMACIJ NAJDETE NA FACEBOOKU!


Turški Gaziantep zmagovalec Rogaška Sportanzo Cup 2017

Košarkarji turškega Gaziantepa so zmagovalci prvega Rogaška Sportanzo Cup, ki je ta konec tedna potekal v Rogaški Slatini. Moštvo iz Turčije je na finalni tekmi po odličnem zaključku tekme ugnalo domačo Rogaško, s 84:82. Tretje mesto je na koncu zasedla ekipa Cedevite Zagreb, ki je premagala Petrol Olimpijo (91:60).

Turnir, dodatno težo so mu dale izjemno kvalitetne ekipe, ki v prihajajoči sezoni ciljajo na vrhove lestvic domačih državnih prvenstev, ter evroligaški sodniki, ki so pod vodstvom direktorja sodniškega oddelka pri evroligi Richarda Stokesa, delili pravico na vseh štirih tekmah, se je zaključil pred polno Športno dvorano Rogaška Slatina. Mesto, ki slovi po košarke željnih navijačih, je tako ta konec tedna resnično dihalo vrhunsko košarko.

Na finalni tekmi Rogaška Sportanzo Cup 2017 so je bili tudi deležni.

Pred nabito polnimi tribunami, na zadnji tekmi turnirja se je zbralo kar okoli 300 obiskovalcev, so košarkarji Gaziantepa, ki v novo sezono vstopajo z okrepljeno zasedbo, hitro povedli in v prvem polčasu vseskozi nadzorovali potek igre. Izbranci Damjana Novakovića so se zbrali v nadaljevanju tekme in se še pred začetkom drugega polčasa povsem približali, v zadnje tri minute tekme pa sta moštvi po zadeti trojki Žana Kosića vstopili poravnani na 73:73. Takrat je na sceno stopil ameriški dvojec v vrstah Gaziantepa, Sean Armand in Cameron Clark, udaril z dvema zaporednima zadetima metoma za tri točke, v končnici pa sta ohranila mirne živce na črti za proste mete, in prinesla zmago Gaziantepu.

Prav Armand s 27 in Clark s 26 točkami sta bila na koncu najboljša strelca finalne tekme Rogaška Sportanzo Cup 2017.

Tekma za tretje mesto je postregla z obračunom aktualnih slovenskih in hrvaških državnih prvakov.

Moštvi, v prihodnji sezoni bosta med drugim zaigrali tudi v Ligi ABA, sta v tekmo vstopili zadržano, predvsem Ljubljančani, ki so v uvodnih desetih minutah zmogli prav toliko točk, Cedevita pa je hitro pobegnila na udobno prednost dvomestnega števila točk. Čeprav se je "zmajem" v tretji četrtini uspelo nekoliko približati, pa je bil zaostanek tokrat preprosto previsok, in Zagrebčani so se na koncu veselili zmage in tretjega mesta na Rogaška Sportanzo Cup.

NEDELJA, 3. SEPTEMBER 2017

Finale:
ROGAŠKA : GAZIANTEP 82:84 (18:23, 20:16, 18:17, 26:28)

Batur in Šantelj (7 skokov) po 17, Fon 15; Armand 27 (6 podaj, 5 skokov), Clark 26 (9 skokov).

STATISTIKA

FOTOGALERIJA

IZJAVI PO TEKMI:

Damjan Novaković, glavni trener Rogaške:
"Turnir smo odigrali bolje, kot sem pričakoval, nasproti pa so nam stale vrhunske ekipe. Kljub veliki želji in borbi nismo uspeli ustaviti ameriškega tria v dresu Gaziantepa, igralci so odlični, zagotovo nad nivojem, na katerem igramo mi. Tekma je bila kljub temu izenačena do konca, turška ekipa je imela več sreče, na koncu pa so tudi osvojili prvo mesto na tem turnirju. Zelo zadovoljen sem s prikazanim v teh dveh dneh."

Stefanos Dedas, glavni trener Gaziantepa:
"Tekma je potekala, kot sem pričakoval. Zagotovo smo ta trenutek kvalitetnejša ekipa, kot Rogaška, a Slatničani so, tako kot vedno, stisnili, in se s svojim načinom igre ter trdo obrambo, vrnili v igro. Upal sem, da bomo igrali bolje, toda turnir lahko vzamemo kot učno uro, in se učimo na naših napakah."

Tekma za 3. mesto:
PETROL OLIMPIJA : CEDEVITA ZAGREB 60:91 (10:21, 18:18, 18:29, 14:23)

Battle 14, Oliver (8 skokov) in Morgan (5 skokov) po 11; Musa 26 (5 skokov), Nichols 21.

STATISTIKA

FOTOGALERIJA

IZJAVI PO TEKMI:

Gašper Okorn, glavni trener Petrola Olimpije:
"Čestitam ekipi Cedevite za zasluženo zmago. Mi nismo bili pravi od prve do zadnje minute tekme, rezultat pa zato je, kakršen je. Ta tekma je bila za nas zelo dobra šola, pokazala nam je, kaj se zgodi, če v dvoboj ne gremo stoodstotno osredotočeni. Razočarani smo, a zagotovo je lekcija prišla ob pravem času, saj se lahko iz tega turnirja še veliko naučimo."

Jure Zdovc, glavni trener Cedevite Zagreb:
"Zagotovo sem več pričakoval od košarkarjev Petrola Olimpije. Imajo zelo dobro moštvo, mi pa smo zaigrali brez našega organizatorja igre. Nekoliko me je bilo strah, kako se bomo odzvali na to situacijo, a zagotovo je bil naš odziv boljši od mojih pričakovanj. Tekme, kot je bila sobotna z Rogaško, v državnem prvenstvu preprosto ne smemo izgubljati. Košarkarji so se na tekmi z Ljubljančani izkazali, če odštejem nekatere malenkosti, pa lahko rečem, da smo odigrali tekmo nad pričakovanji."


Posnetek tekme Rogaška : Gaziantep (finale; 3. september 2017)

Posnetek tekme Petrol Olimpija : Cedevita Zagreb (tekma za tretje mesto; 3. september 2017)


Rogaška in Gaziantep v finalu Rogaška Sportanzo Cup 2017

Košarkarji Rogaške in Gaziantepa so finalisti prvega turnirja Rogaška Sportanzo Cup, ki ta konec tedna poteka v Rogaški Slatini. Slatničani, gostitelji turnirja, so po izjemnem preobratu v drugem polčasu ugnali Cedevito Zagreb (77:72), Gaziantep pa je bil po podaljšku s 106:101 boljši od Petrola Olimpije.

Že uvodna tekma turnirja Rogaška Sportanzo Cup je postregla z odlično košarkarsko predstavo. Tribune Športne dvorane Rogaška Slatina so bile na prvi polfinalni tekmi turnirja, med domačo Rogaško in zagrebško Cedevito, nabito polne.

Zagrebčani, aktualni hrvaški državni prvaki, ki so v Rogaško Slatino prišli v zelo okrnjeni zasedbi, so kar tri četrtine nadzorovali potek tekme, nato pa se je Slatničanom, slovenskim podprvakom, v zadnjem delu igre odprlo. Na krilih Ivana Baturja, ki je v razmaku treh minut dosegel kar osem točk, so izbranci Damjana Novakovića najprej povedli s 70:69, Zagrebčani so se še vrnili v igro, a je nato Žan Kosič v izdihljajih tekme z zadetim metom za tri točke pod prekrškom, ter dodatnim prostim metom, dokončno pokopal upe Cedevite na zmago in Rogaški prinesel mesto v finalu prvega Rogaška Sportanzo Cup.

Drugo tekmo dneva, polfinalni dvoboj med Petrol Olimpijo in Gaziantepom je zaznamovalo veliko število napak in izgubljenih žog, predvsem na strani turške ekipe, ki je zaigrala na svoji prvi pripravljalni tekmi.

Kljub temu so se Turki odlično zoperstavili Ljubljančanom in vseskozi nadzorovali potek tekme. Pred začetkom zadnje četrtine se je "zmajem" uspelo približati in pred odločilnimi desetimi minutami rezultat poravnati na 65:65. Košarkarji Gaziantepa so četrtino odprli z delnim izidom 10:2, pobegnili na 75:67, a državni prvaki iz Ljubljane se niso vdali. Najprej je Devin Oliver s polaganjem pod prekrškom in zadetim prostim metom prinesel Petrol Olimpiji vodstvo (86:85), ko pa je Ogut Can Ugur zadel trojko za 90:86, sta udarila Gregor Hrovat in Talor Battle ter poskrbela, da so obiskovalci tekme spremljali podaljšek.

V končnici dodatnih petih minut sta tekmo v koristi turške ekipe dokončno odločila Sean Armand z zadetim metom za tri točke, ter Erol Can Ginko, ki je žogo po ukradeni žogi Armanda položil v koš za končnih 106:101 v korist Gaziantepa.

Finalna tekma med Rogaško in Gaziantepom se bo v nedeljo v Športni dvorani Rogaška Slatina začela ob 20.30, tekma za tretje mesto med zagrebško Cedevito in Petrol Olimpijo pa ob 18.00. Vstop na finalno tekmo in tekmo za tretje mesto je prost.

SOBOTA, 2. SEPTEMBER 2017 (polfinalni tekmi)

ROGAŠKA : CEDEVITA ZAGREB 77:72 (17:22, 12:20, 22:16, 26:14)
Nikolić in Batur (5 skokov) po 19, Kosič 14; Nichols 20, Bajo 15 (5 skokov), Stipanović 14 (6 skokov).

STATISTIKA

FOTOGALERIJA

IZJAVE PO TEKMI:

Damjan Novaković, glavni trener Rogaške:
"Na prvi pogled je to velika zmaga proti veliki Cedeviti. Kljub uspehu ostajamo na realnih tleh. Zavedamo se, da so Zagrebčani igrali brez nekaterih ključnih igralcev, zato so bili v glavni vlogi predvsem njihovi mladi igralci. Tudi mi smo preizkušali Rashuna Davisa, treningom se je priključil v petek, ter Ivana Baturja, ki se je moštvu pridružil v sredo. Naša igra ni bila ravno bleščeča, kljub temu pa so igralci v drugem polčasu pokazali veliko željo po zmagi. Čestitke košarkarjem za zmago nad, ponavljam, zdesetkano ekipo Cedevite, najlepša hvala pa tudi vsem navijačem, ki so nas prišli podpret v tako velikem številu."

Jure Zdovc, glavni trener Cedevite Zagreb:
"Za nami je zelo prijetna, a hkrati težka tekma, ki sem jo tudi pričakoval. Mi smo zaigrali v zelo okrnjeni zasedbi. Ekipo Rogaške poznam, vem, da je moštvo Damjana Novakovića vedno nevarno na domačem parketu v Rogaški Slatini. Moji igralci so bili malenkost utrujeni, prav tako pa sem na parketu napravil nekaj menjav, s tem pa so Slatničani ujeli ritem, mi pa nismo več našli rešitve in odgovora na njihovo igro. Kljub porazu nisem nezadovoljen, saj so mladi košarkarji pokazali, da lahko v bližnji prihodnosti računam na njih. Prvič sem preizkusil tudi Američana Kevina Murphyja, čeprav tega nisem imel v načrtu, saj še ne pozna sistema igre. Kljub porazu, ni bilo vse tako slabo, kot morda izgleda na prvi pogled."

PETROL OLIMPIJA : GAZIANTEP 101:106* (27:21, 15:26, 23:18, 27:27, 9:14)
Battle 21, Hrovat in Morgan po 17; Clark 28, Ginko 23.
*Po podaljšku.

STATISTIKA

FOTOGALERIJA

IZJAVE PO TEKMI:

Gašper Okorn, glavni trener Petrola Olimpije:
"Čestitke košarkarjem Gaziantepa za zmago. Vsaka tekma v tem časovnem obdobju prinese neke določene odgovore. Z nekaterimi zadevami, ki smo jih videli na parketu, sem zelo zadovoljen, je pa tudi nekaj neumnosti, ki jih bo potrebno čim hitreje odpraviti, da nas ne bodo stale večje škode na tekmah, ko bo šlo zares."

Stefanos Dedas, glavni trener Gaziantepa:
"Tekma je potekala povsem po mojih pričakovanjih. Zavedamo se, da Petrol Olimpija morda nima najbolj vrhunskih igralcev, kljub temu pa igrajo zelo organizirano. Vidi se, da pridno trenirajo in so pripravljeni na vse preizkuse, ki so pred njimi. Na začetku tekme smo povedli in nadzorovali potek tekme, zaradi naše rotacije pa je ritem igre nekoliko padel. Napredovati moramo, predvsem v igri v obrambi. Čestitke ekipi Petrola Olimpije za zelo dobro igro."


Posnetek tekme Rogaška : Cedevita Zagreb (prva polfinalna tekma; 2. september 2017)

Posnetek tekme Petrol Olimpija : Gaziantep (druga polfinalna tekma; 2. september 2017)


V soboto in nedeljo bo v športni dvorani v Rogaški Slatini na sporedu prvi Rogaška Sportanzo Cup, na katerem bomo spremljali štiri odlične moške košarkarske ekipe. Na uvodni tekmi turnirja se bosta v soboto ob 17.00 najprej pomerila domača Rogaška in Cedevita iz Zagreba, ob 19.30 pa bo sledil še obračun med ljubljansko Petrol Olimpijo in turškim Gaziantepom.

Moštva, ki se bodo pomerila na Rogaška Sportanzo Cupu 2017 se že intenzivno pripravljajo na novo sezono, eden od vrhuncev pripravljalnega obdobja in prvi resnejši preizkus za vse ekipe pa bo prav zagotovo prav turnir v Rogaški Slatini. Na njem bo pravico po dogovoru med Sportanzom in evroligo delila šesterica evroligaških sodnikov. Vse tekme turnirja si bo mogoče ob sodelovanju s spletno stranjo www.vzivo.si prek spleta ogledati tudi prek spodnje povezave.

POVEZAVA DO NEPOSREDNEGA PRENOSA

Domačini, košarkarji Rogaške, so priprave na sezono 2017/18 začeli v sredini avgusta, do četrtka pa so že odigrali dve pripravljalni tekmi. Po porazu na uvodni proti Telekom Baskets Bonn (56:84) so v torek premagali Hopse s Polzele (83:68). Košarkarji Petrola Olimpije so v dosedanjem pripravljalnem obdobju prav tako odigrali dve pripravljalni tekmi. Na uvodni so s 87:79 premagali domžalske Helios Suns, v torek pa so v Stožicah remizirali z nemškim prvoligašem Mitteldeutcher Weissenfelsom (74:74).

Zagrebška Cedevita se je v minulem tednu mudila na Rogli, kjer se je pripravljala na novo sezono. Ekipa, ki jo vodi nekdanji selektor slovenske moške članske reprezentance Jure Zdovc, je že stopila na parket, odigrala dve pripravljalni tekmi in zabeležila dve zmagi – ruski Enisej so Zagrebčani premagali s 74:68, tekma z madžarskim Kormendom pa je bila povsem zaprtega tipa, brez vodenja statistike, a so se aktualni hrvaški prvaki kljub temu veselili zmage. Turški Gaziantep je priprave začel 18. avgusta, v Slovenijo pa bo pripotoval v petek. Ravno tekma s Petrol Olimpijo bo za Turke, s klopi jim poveljuje nekdanji pomočnik Zdovca v slovenski reprezentanci Stefanos Dedas, prva preizkušnja pred nadaljevanjem priprav.

Vstop na vse tekme turnirja Rogaška Sportanzo Cup 2017 je prost, nedeljski spored turnirja pa smo prilagodili dejstvu, da se bo slovenska moška košarkarska reprezentanca na ta dan na EuroBasketu v Helsinkih z grško izbrano vrsto pomerila ob 15.30 po slovenskem času.

Damjan Novaković, glavni trener Rogaške:
»Košarkarski klub Rogaška se pospešeno pripravlja na začetek prihajajoče sezone. Treningi potekajo odlično, a v tem trenutku še nismo v popolni postavi, saj še pričakujemo nekatere igralce, ki se nam bodo pridružili tekom tedna. Rogaška Sportanzo Cup že z nestrpnostjo pričakujemo, čeprav je morda za nas tu že prehitro. V močni konkurenci se bomo skušali predstaviti v najboljši luči. Zavedamo se, da najverjetneje še ne bomo konkurenčni ostalim ekipam, a turnir se igra v okviru priprav na novo sezono, zato se bomo tako tudi obnašali, kljub temu pa dali vse od sebe, da se predstavimo v čim boljši luči.«

Jure Zdovc, glavni trener Cedevite Zagreb:
»Pred začetkom Rogaška Sportanzo Cupa 2017 se nam bo na pripravah pridružil Kevin Murphy. Počakali bomo, da vidimo, kako se bo ujel z ekipo, od tega pa je odvisen tudi njegov nastop na turnirju. Tekmeci so zelo zahtevni. Rogaška ima kar nekaj igralcev, ki že vrsto let igrajo skupaj, poleg tega pa so Slatničani tudi domačini, zato jih ne moremo vnaprej odpisati. Petrol Olimpija je moštvo, ki se lahko poteguje za sredino lestvice v Ligi ABA, tudi moštvo turškega Gaziantepa je izredno močno. Po tihem smo favoriti turnirja, zato gremo po zmago. Ne glede na to, v kakšni postavi bomo nastopili v Rogaški Slatini in čeprav so priprave še vedno v teku, moramo na vsaki tekmi igrati z mislimi na zmago, saj vselej in povsod branimo grb Cedevite, ki krasi naš dres.«

Gašper Okorn, glavni trener Petrola Olimpije:
»Zahvaljujemo se organizatorju za povabilo na mednarodni pripravljalni turnir v Rogaški Slatini. Obe pripravljalni tekmi, ki sta v idealnem obdobju, bomo izkoristili za uigravanje, hkrati pa bomo z enim očesom gledali tudi na rezultat. Turnir je odprt za obiskovalce, zato si vsi zagotovo želimo, da ga odigramo pred čim številčnejšo slovensko publiko. Vse povabljene ekipe so zanimive za gledalce, zato lahko pričakujemo dobre tekme.« 

Stefanos Dedas, glavni trener Gaziantepa:
»Zelo vesel sem, da smo z ekipo Gaziantepa znova v Sloveniji. Sam imam na to državo samo lepe spomine. Čaka nas zelo zanimiv Rogaška Sportanzo Cup, saj so na njem, poleg nas, zbrane odlične ekipe iz regije. Še eden od razlogov, zakaj bo turnir v Rogaški Slatini poseben zame, pa je tudi ta, da bom, vsaj upam, prvič v življenju nasproti stal mojemu dobremu prijatelju in dolgoletnemu sodelavcu Juretu Zdovcu, glavnemu trenerju zagrebške Cedevite.«


O turnirju:

Uvodni septembrski konec tedna se bodo v športni dvorani v Rogaški Slatini na prvem turnirju Rogaška Sportanzo Cup 2017 udarile štiri odlične moške košarkarske ekipe. Poleg obeh finalistov zadnjega slovenskega prvenstva, košarkarjev Petrola Olimpije in domače Rogaške, bosta formo pred bližajočo se sezono na pripravljalnem turnirju pilili tudi ekipi zagrebške Cedevite in turškega Gazaintepa.

Prvi Rogaška Sportanzo Cup bo ponudil štiri vrhunske košarkarske predstave, ki si jih bodo ljubitelji oranžne žoge v Športni dvorani Rogaška Slatina lahko ogledali brezplačno.

V soboto, 2. septembra, bosta na sporedu polfinalna dvoboja, in sicer najprej ob 17. uri tisti med Rogaško in Cedevito, nato pa ob 19.30 še tekma med Petrolom Olimpijo in Gaziantepom. V nedeljo, 3. septembra, bosta sledili še tekmi za tretje mesto (18.00) in finale (20.30), vse štiri dvoboje pa bodo v sklopu sodelovanja med podjetjem Sportanzo in evroligo sodili vrhunski evropski sodniki, ki bodo ta turnir izkoristili kot priprave za bližajočo se sezono elitnega klubskega košarkarskega tekmovanja na stari celini.

Na turnirju bomo lahko spremljali kar nekaj starih znancev, saj moštvu Cedevite kot novi glavni trener poveljuje Jure Zdovc, v dresu Rogaške bo še naprej igral »zimzeleni« Dragiša Drobnjak, pri moštvu Petrola Olimpije je ostal njegov najboljši igralec zadnje sezone Devin Oliver, pri Gaziantepu pa še naprej blestita nekdanji reprezentančni krilni center Jure Balažič ter bivši pomožni trener v slovenski članski izbrani vrsti Stefanos Dedas, Grk, ki je v turški ekipi glavni trener že slabi dve leti. 


Sodelujoče ekipe:

KK ROGAŠKA (Slovenija)
Rogaška se je v zadnjih sezonah ustalila med najboljšimi slovenskimi ekipami, v sezonah 2014/15 in 2016/17 pa obakrat postala državni podprvak. Nov mejnik jo prihodnji sezoni čaka z nastopom na mednarodni sceni, saj se po tem, ko so igranje prek meja v klubu najprej izkusili s Pokalom Sixt Alpe Adria, v klubu sprejeli vabilo v novonastalo Ligo ABA 2.

KK PETROL OLIMPIJA (Slovenija)
Petrol Olimpija je v sezoni 2016/17 po osmih sušnih letih ponovno postala državni prvak, hkrati pa je tudi aktualni prvak Pokala Spar. Ljubljansko ekipo drugo zaporedno sezono čaka igranje v treh tekmovanjih, natančneje to pomeni sodelovanje v FIBA Ligi prvakov, Liga ABA, Ligi Nova KBM (državno prvenstvo) in Pokalu Spar.

KK CEDEVITA ZAGREB (Hrvaška)
Cedevita Zagreb je v pretekli sezoni hrvaškega prvenstva v velikem finalu s 3:2 v mestnem derbiju odpravila košarkarje Cibone. Moštvo, ki ga je pred kratkim kot glavni trener prevzel nekdanji selektor Jure Zdovc, je v zadnji sezoni postalo podprvak Lige ABA (poraz proti Crveni zvezdi), EuroCupu pa prišlo med najboljših 16.

BC GAZIANTEP (Turčija)
Gaziantep se je ustalil med elito najmočnejšega državnega prvenstva stare celine, saj je tako v sezoni 2015/16 kot tudi v sezoni 2016/17 presenetil s prebojem med najboljših osem turških moštev. Na mednarodni sceni je klub iz 1,5-milijonskega mesta na severu Turčije (blizu meje s Sirijo) igral v Pokalu FIBA Europe in po odličnem prvem delu sezone nato izpadel v osmini finala (proti izraelski ekipi Ironi Nahariya). 


Izjave:

Matej Avanzo, direktor podjetja Sportanzo:
»Potem ko smo v poldrugem letu delovanja v našem podjetju na pripravah gostili že precej vrhunskih košarkarskih kolektivov, med drugim različne reprezentance Ukrajine, Kitajske in Poljske ter klubske ekipe Loko Kuban, AEK Atene, Banvit, Gaziantep, Jiangsu Dragons in ostale, smo se letos odločili za nov korak. Organizirali bomo prvi turnir, ki smo ga zavoljo odličnega sodelovanja z Občino Rogaška Slatina umestili v tamkajšnjo športno dvorano. Na turnirju bomo lahko spremljali najboljši slovenski ekipi minule sezone Lige Nova KBM, ob tem pa še odlični moštvi zagrebške Cedevite in turškega Gaziantepa. Za nameček smo se z evroligo dogovorili, da nam za turnir zagotovi šest vrhunskih evropskih sodnikov, kar celotnemu dogodku zanesljivo daje še dodatno težo. Želimo si, da turnir postal tradicionalen ter da bi v prihodnosti morda namesto štirih imel celo šest udeležencev ter s tem trajal štiri in ne tako kot letos dva dneva.«

Branko Kidrič, župan Občine Rogaška Slatina:
»Naše mesto, sicer najbolj znano po turizmu in steklarni, je prepoznavnost v zadnjih letih še kako okrepilo tudi s pomočjo izjemnih športnikov. Mednje zagotovo sodijo tudi košarkarji, ki so v minuli sezoni še drugič v treh letih postali slovenski podprvaki. Potem ko smo konec julija v naši prenovljeni športni dvorani gostili prvo pripravljalno tekmo slovenske moške košarkarske reprezentance, nas v začetku septembra čaka še izjemno močan klubski turnir, na katerem bosta poleg finalistov zadnjega državnega prvenstva nastopila še hrvaški prvak in v zadnjih dveh letih ena od najboljših osmih turških ekip. Skupaj s soorganizatorji iz podjetja Sportanzo smo se odločili, da vsem obiskovalcem ponudimo brezplačen vstop na vse štiri tekme, zato ne dvomim, da bodo mnogi košarkarski zanesenjaki lahko prišli na svoj račun.«

Kristijan Novak, predsednik KK Rogaška:
»V klubu smo bili izjemno veseli novice, da bomo del tako močnega pripravljalnega turnirja, za nameček v domači dvorani. Po uspešnih sezonah v državnem prvenstvu nas v bližajoči se sezoni čaka prehod na višjo raven, saj se podajamo v regionalno Ligo ABA 2, zaradi česar je še toliko bolj pomembno, da moštvo pred začetkom uradnih tekmovanj odigra čim več kakovostnih tekem. Veselimo se tako prvega resnejšega preizkusa, seveda v upanju, da se nam v domači dvorani pridruži čim več navijačev.«